2011. január 13., csütörtök

Akkreditáció,pályázatok, nehogy lemaradj róla...



Ha időt nyersz, életet nyersz. Ha van akkreditációt, akkor nagyobb eséllyel pályázhatsz. Ha nincs akkreditációd és szeretnéd, hogy céged/intézményed megszerezze a hőn áhított hatósági áment (értsd: akkreditációt), akkor kb. 5-6 hónapos átfutásra számíthatsz. Ha minden rendben megy, elsőre klappolnak a dolgok, nincs hiánypótlás. Ha bármi homokszem kerül a gépezetbe, akkor a fent leírt időtartam kb. 1-2 hónappal meghosszabbodik.
Miért érdekes ez? A képzési pályázatoknál előírás, hogy a képzéseket olyan cég/intézmény tartsa, ami akkreditált, magyarul: van intézményakkreditációja.

Nemsokára újra kiírják a pályázatokat (Új Széchenyi Terv), és a pályázatok révén "mintegy 2000 milliárd forint áramolhat a gazdaságba ennek, valamint a kormány egyéb döntéseinek köszönhetően". (forrás: http://www.4-tender.hu/hirek/uszt_indul) Többek között képzési pályázatokat is kiírnak majd.

Azaz nemsokára indul a roham. Na most, ha kiírnak egy pályázatot, ami pont jó lenne a cégednek/intézményednek, de kiderül, hogy "csak" az intézményakkreditáció hiányzik, akkor a 20 (vagy több) forintos kérdés: lesz 5-6 hónapod, hogy megszerezd a "jogosítványt" (értsd: akkreditációt) a pályázáshoz?