2010. április 26., hétfő

Felnőttképzési szerződés -- mi is kell bele pontosan?

Igen, felnőttképzési szerződést mindig, mindenkor, mindenkivel, mindenhol kötnöd kell.
Akkor is, ha céges megrendelőknél oktatsz képzéseket, a céggel megkötöd a szolgáltatási szerződést, utána minden résztvevővel a felnőttképzési szerződést. Akkor is kell, ha nem akkreditált a képzés. Akkor is kell, ha csak egynapos a képzés. A felnőttképzési törvény értelmében minden képzésnél mindenkivel felnőttképzési szerződést kell kötnöd.

A másik probléma az szokott lenni, hogy mi van a felnőttképzési szerződésben. Bevallom, tökéleteset még nem találtam, 95 %-osat már igen, de olyat, amiben minden pont benne volt, amit a törvény előír, még hátravan, de remélem, Te leszel az! :) A felnőttképzési szerződés felnőttképzési törvénynek mindenben megfelelő tartalma azért is nagyon fontos, mert ha nem felel meg a szerződés tartalma a jogszabálynak (a blogról letöltheted a felnőttképzési törvényt), akkor büntethetnek pl. munkaügyi ellenőrzésnél, illetve intézményakkreditáció ellenőrzésénél extrém esetben akár el is veszítheted az akkreditációt.

Eddig a szigorú, ellenőri ábrázatomat viseltem, (nem, korbács nem volt nálam)), most a jóságos tanácsadói ábrázatomat veszem fel, kimásoltam Neked pontosan, mi kell a törvény szerint a felnőttképzési szerződésbe, innen letöltheted:

www.felnottkepzesiakkreditacio.hu/download/felnottkepzesi_szerzodes_pontjai.doc

A héten pedig pár pontot kivesézek belőle, remélem, már alig várod. ;)