2013. május 16., csütörtök

Üzleti lecke a gyíktól








Minél többször megnézem ezt a 19 másodperces videót, annál jobban röhögök. Én már vagy 100-szor végigbámultam és nem tudok rajta nem vihogni. 
Nézd meg a videót, utána gyere vissza és feltárul előtted a sivatagi gyík üzleti titka.
...

Megnézted? Ugye, milyen áááááállat? :-)
A hapsi egy texasi csörgőkígyót tart a kezében. Rendben, mellette a gondozója (nem a hapsié, a kígyóé, gondolom), azért az mégis egy csörgőkígyó, még ha totál bamba állapotban is van.
Majd jön ez a kis gyík. És ugrik. És a nála nem is tudom hányszor nagyobb, nehezebb és veszélyesebb emlős ereiben a vér is megfagy és olyan tüneteket produkál, mintha valami mérges pók ugrott volna rá. Bravó, ügyes gyík!

A felnőttképzés hatalmas változások előtt áll. Előtérbe fognak kerülni bizonyos képzéstípusok, más képzések vagy háttérbe szorulnak, jelentőségüket veszítik (értsd: nem lesz benne pénz), vagy teljesen kihalnak. Ahogy már párszor elemeztem az Informátorban, borítékolom, hogy lesznek felnőttképzők, akik, mint a texasi csörgőkígyó, fekszenek bambán a gondozójuk kezében, amíg mellettük viszonylag ártalmatlannak tűnő kis sivatagi gyíkok kiugranak a mezőnyből.

Üzleti lecke a sivatagi gyíktól: akármilyen kicsi és ártalmatlannak tűnő vagy, mindig van lehetőséged a kiemelkedésre.

A változások lehetőséget teremtenek a kisebbeknek is. Ragadd meg a lehetőségeket és emelkedj ki a mezőnyből!

Kellemes hosszú hétvégét kívánok, 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő
A legújabb Informátor megjelenése: 2013. május 22.
Ízelítő: útmutató kezdő felnőttképzőknek, haladóknak is jó szórakozás lesz :-)