2012. május 11., péntek

Az intézményakkreditáció megszerzése utáni élet



Egy szép napon arra ébredsz, hogy sürgősen szükséged van intézményakkreditációra. Körbenézel, próbálod kibogozni, mit várnak el Tőled. Amikor már összegyűlt 150 kérdésed, amelyekre legalább 500 választ találtál, akkor körbenézel, ki tud ebben segíteni. Hogy kíméld az idődet és idegeidet, megbízol egy profi tanácsadót, pl. engem :-), hogy segítsen Neked az intézményakkreditáció megszerzésében. 

A sikeres együttműködésnek köszönhetően megszerzed az intézményakkreditációt. Remek. 
Utána mi történik? 

Amikor felkészítem ügyfeleimet az intézményakkreditációra, ráállítom őket egy sínre, hogyan kell minden egyes alkalommal dokumentálni a képzéseket. Kitanítom őket, hogy minden képzést úgy papírozzanak le, ahogy megtanultuk felkészülésnél. Az intézményakkreditációs tanúsítvány megérkezése után pedig az ügyfeleim kapnak tőlem egy file-t, hogy mire figyeljenek, év végén milyen dokumentációkat kell mindig elkészíteni, na meg, ha a cég neve és székhelye változik, akkor mi a teendő. 

Azok az ügyfeleim, akik betartják az utasításaimat, rendre kiválóan szerepelnek az ellenőrzéseken. :-) A problémák akkor szoktak adódni, ha az adminisztrációs fegyelem lazul. Ugyanis, jó ha tudod, hogy az akkreditáció és az akkreditáció ellenőrzése főleg dokumentumelemzésből áll. Magyarul: a papíroknak rendben kell lennie. 

Nehezített pálya, hogy az akkreditáció érvényessége alatt (4 év) legalább egyszer, de inkább többször változni fognak a jogszabályok, amelyek persze, hát miért is ne, érintik a képzések adminisztrációját. Többek között ezért is hoztuk létre partneremmel, Zsolttal a Felnőttképzési Business Informátort, ahonnan tudsz tájékozódni, amikor megváltoznak a jogszabályok. Mert most is fognak. :-) 

Kellemes hétvégét kívánok, 

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő
 
Friss hírek a felnőttképzésben, magazin a felnőttképzésről: www.fbi.info.hu
A következő Informátor szám, hírekkel, újdonságokkal, ötletetekkel megjelenik 2012. május 15-én. 
Időben meg akarod kapni, nem akarsz lemaradni?
Itt tudsz Informátor taggá válni: http://fbi.info.hu/elofizetes.php 
Ízelítő a következő Informátor számból: felnőttképzési szolgáltatások, előzetes tudásfelmérés, tanárok ellenőrzése