2012. március 21., szerda

Felnőttképzési szolgáltatások: kötelező nyűg helyett: lehetőség?



A kötelező dolgokat mindenki utálja. Vagy így, vagy úgy. Azért is nem működött anno az orosztanítás, mert kötelező volt oroszt tanulni. Rühelltem minden oroszórát. Semmi esélye nem volt a nyelvnek, hogy beférkőzzön az agyamba. Eltaszítottam magamtól. 

Az angolt együtt kezdtem az orosszal, az orosz betűket ma már fel sem tudom ismerni, az angol meg gyakorlatilag második anyanyelvemmé lépett elő. 
Ez a kötelezőség "ereje", inkább visszatartó, mint előrevivő.

Ez a hozzáállás tapasztalható a felnőttképzési szolgáltatásokkal kapcsolatban is. 
Mivel kötelező, senki sem szereti. Pedig, ha belegondolsz, a felnőttképzési szolgáltatások (amelyeket akkreditált intézményként, ugye tudod, dokumentálnod is kell, ki, mikor, mit vett igénybe), szóval a felnőttképzési szolgáltatások egy lehetőség. Egy lehetőség arra, hogy új ügyfeleket szerezz.ű
2009. október 1. óta úgy nevezed el a felnőttképzési szolgáltatásokat, ahogy akarod. Az a lényeg, hogy a tartalmuk megfeleljen a felnőttképzési törvény előírásainak, aminek, hozzáteszem, nem nehéz megfelelni, mert a felnőttképzési szolgáltatások terén meglehetősen szabad kezet kapsz.

A felnőttképzési szolgáltatások egy lehetőség, hogy felmérd, kinek mire van szüksége, mit tehetnél érte, milyen képzés lenne neki jó. Vagy a megrendelődnek, hogy melyik képzés szolgálná a megrendelő és a résztvevő fejlődését.
És ahelyett, hogy megpróbálod rögtön az elején "lenyomni a torkán" bármelyik képzésedet, egy felnőttképzési szolgáltatással beférkőzhetsz a potenciális ügyfél kegyeibe, a gondolataiba. Onnantól kezdve már könnyebb dolgod van a képzéseket eladni. Csak egy ötlet.

Többek között erről is szó lesz a következő Informátor számban.
Előfizetés:  http://fbi.info.hu/elofizetes.php 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési
Szakértő, Tanácsadó és Szakíró
Akkreditációs tanácsadás: www.felnottkepzesiakkreditacio.hu
Friss hírek a felnőttképzésben, magazin a felnőttképzésről: www.fbi.info.hu