2010. november 10., szerda

Zseniális az oktatód, megfelel a végzettsége is?

Van kedved egy kis játékra?
Apró agytorna, vigyázz, csavaros feladvány lesz. :)

Küldd be a jogszabályilag helyes választ és kapsz egy csekklistát a képzések adminisztrációjához 


Tegyük fel, hogy van egy tanfolyamod, amelyre van egy zseniális oktatód. Szakmai képzés (nem OKJ-s), mondjuk pénzügyi képzés és mellé még speciális is, speciális gyakorlati tapasztalatot igényel.

Az egész országban csak és kizárólag a zseniális oktatód oktatja azt az adott dolgot, már vagy 10 éve. Elismert szakember, elismert oktató. Felsőfokú végzettsége van, tanár.
Nem pénzügy tanár, hanem mondjuk földrajz-biológia szakos. Igaz, hogy már 20 éve nem dolgozik földrajz-biológia szakos tanárként. Pénzügyi területen dolgozik, 20 éves tapasztalata van, speciális szakterülettel. Amit oktat. Eredményesen.

Kérdés: akkreditációs rendelet értelmében ezt az oktatót elfogadja a szakértő, a FAT programakkreditációnál? Még egyszer: eredetileg a képzés szakmai képzés.
Ha elfogadja, akkor indokold meg, miért fogadja el.
Ha nagyobb eséllyel nem fogadja el bármi miatt, akkor hogyan tudod megoldani, hogy akkreditált képzésed legyen és ez az oktató oktathassa.

A megoldást a poszt címében és a 24/2004. (VI.22) FMM rendelet 1. sz. melléklet I/2-es pontjában leled.

Ha van kedved játszani, küld el nekem a megoldást 2010. november 12., éjfélig.
Ide küldd: infokukacfelnottkepzesiakkreditacioponthu

Ha a fenti határidőig beküldöd a jogszabályilag és gyakorlatban is kivitelezhető helyes válasz(oka)t, akkor küldök Neked egy csekklistát, amely a képzések adminisztrációjánál lesz segítségedre.

A megoldást 2010. november 15-én olvashatod itt a blogon.

Sok sikert!