2010. november 29., hétfő

Közkívánatra! Változások 2009-2010-ben, 1. rész, a kellemes dolgok :)




Lassan-lassan az év a vége felé közeledik, jön a karácsony és a szilveszter, a kedvenc időszakom. :) Zsolt, a társam már szept. 1 óta hallgathatja tőlem kb. heti rendszerességgel: "The best part of the year is coming." Azaz jön az év legjobb része! :))

Mozgalmas egy esztendő volt, hogy finoman fogalmazzak. Gyakorlatilag már 2009. október 1-el megkezdődött az össznépi (értsd: felnőttképzési) mulatság, fanfár, lufik és bohócok nélkül. Ügyfeleim (ahogy egyik ügyfelem fogalmazta: "a Nép") kívánsága egybecseng a saját elképzelésemmel is, hogy összefoglalom a főbb változásokat. Úgyhogy, íme!

Jó "szórakozást"! Habár az már megvolt az év folyamán.
Először kezdem a jó változásokkal. Az optimizmus jegyében. :)


2009. október 1-el a következő pozitív változások történtek:


1. Megszűnt az SzTT (Szakmai Tanácsadó Testület) kötelezettség
Már akkreditált intézményeknek is fontos: 2009. október 1-től nem kell Szakmai Tanácsadó Testületet működtetni.

2. Megszűnt a képzési terv kötelezettség
Régen (azaz 2009. okt. 1. előtt, de mintha egy másik évszázad lenne :) minden évre előre meg kellett határozni az év végén, milyen képzések lesznek, mikor, milyen tárgyi és személyi feltételekkel. Ez nincsen 2009. október 1. óta. Egy papírral kevesebb.

3. Megszűnt a kétéves beszámoló kötelezettség
Szintén megszűnt a Munkaügyi Központnak kétévenként (a nyilvántartásba vételtől számítva, tehát ha 2004-es a felnőttképzési nyilvántartásod kezdete, akkor 2006. és 2008. év végén kellett ilyet leadni) beadandó kötelező felnőttképzési beszámoló. Tehát már 2009-ben és most 2010-ben sem kell ilyen.

4. A felnőttképzési nyilvántartás (a Munkaügyi Központnál) határozatlan időre szól
Tehát ha volt 2009. szeptember 30-án érvényes felnőttképzési nyilvántartásod a munkaügyi központnál, akkor az automatice határozatlan időre módosult, hiába van rajta mondjuk egy 2012-es lejárati dátum, nem kell meghosszabbítanod akkor.

Folyt. köv.