2010. június 19., szombat

Miről olvasnál szívesen, mi érdekel a felnőttképzéssel és a felnőttképzési akkreditációval kapcsolatban?

Egy éves az akkreditációs blog! :)) Köszönöm szépen, hogy nyomon követed a bejegyzéseket és a leveleket, kommenteket külön köszönöm.

Tavaly, 2009. június 19-én indítottam el a blogot. Azóta rengeteg minden történt a felnőttképzésben, számos új jogszabály született, csak úgy sistergett a levegő a sok újdonságtól, és a jogszabályok borzolták is olykor az idegeinket. A változások -- azt hiszem, minden képző nevében beszélhetek --  amelyeket kitörő üdvrivalgással fogadtunk: 2009. október 1-től eltörölték a formális SzTT (Szakmai Tanácsadó Testület) kötelezettséget akkreditált intézményeknél, az összes képzőnél pedig az éves képzési tervet, valamint a kétéves beszámolót.
Isten tartsa meg a jogalkotók ilyen irányú szokásait. :)

Voltak/vannak viszont olyan jogszabályok is, amelyek még bonyolultabbá teszik a képzések adminisztrációját, illetőleg sokszor akár komoly fejtörést is okozhatnak Neked, hogy a cifrább szavak használatáról ne is tegyünk említést...
 
Ezért fordulok most Hozzád és kérlek, írd meg nekem, miről szeretnél olvasni, miről szeretnél még többet megtudni, mi okoz Neked/Nektek fejfájást a felnőttképzési akkreditációval (program és intézményakkreditáció) kapcsolatban.
Minden kérdésre igyekszem majd válaszolni, illetve kinyomozni a választ és megírom Neked e-mailben, illetőleg ezeket a témákat itt a blogon többet fogom boncolgatni.

Ide küld el légy kedves a kérdéseidet: infokukacfelnottkepzesiakkreditacioponthu
A nekem legtöbb fejtörést okozó kérdés(ek) beküldőinek komplett képzési sablontárat küldök jutalmul. :)))