2014. január 31., péntek

Felnőttképzési engedély az áfamentesség miatt?



Ahogy írtam már korábban, a felnőttképzés új rendszere hozott számos jó dolgot magával. Ilyen például az, hogy nagyjából-egészéből gyökeresen szétválik az államilag szabályozott, azaz engedéllyel rendelkező képzések és az engedéllyel nem rendelkező, teljesen szabadpiaci képzések világa. Magyarországon élünk, tehát vannak kivételek. :-) Gondolok itt az OKJ-s képzések és a számomra még mindig kissé kérdőjeles KER szintes nyelvi képzések világára, azonban mindezek mellett mondhatom azt, hogy igen, ez már egy tisztább, konkrétabb rendszer, mint az előző felnőttképzési törvény által megadott keret volt.

Mi a teendő képzéseknél az áfa-nem áfa kérdéssel? 

Sok tanfolyamot kívánok Neked,


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő és Tanácsadó


Ui: az exkluzív belső tartalommal megjelenő felnőttképzési magazin, az Informátor következő számában olvashatsz majd konkrét esetekről, amikor semmiképpen sem javasolnám, hogy belefogj az engedélybe.

Ui2: mielőtt rászánsz az engedélyre és a felkészülésre egy csomó pénzt, akár hétszámjegyű összeget, lehet, hogy érdemes tájékozódni, egyáltalán érdemes-e belevágnod. Erről is olvashatsz a következő Informátorban.