2014. január 16., csütörtök

A felnőttképzési engedély első lépése



Kezdetben vala a felnőttképzési akkreditáció. A programakkreditáció és az intézményakkreditáció. Ez a rendszer egy paraszthajszálnyival több, mint egy évitzedig élt. Az új felnőttképzési akkreditáció a felnőttképzési engedély. Lényege ugyanaz, mint a régi akkreditációnak, apró részleteiben különbözik tőle. 

A régi akkreditációban külön képzési programokat is akkreditáltathattál, ez volt a programakkreditáció. A legnagyobb különbség a régi és az új rendszer között az, hogy most, az új rendszerben, a felnőttképzési engedélyben nem "akkreditálhatsz" csak programot, mert egyszer mindenképpen végig kell vinned a teljes eljárást.

Ez azt jelenti számodra, hogy ami a régi rendszerben az intézményakkreditáció volt, az most az engedély. Tehát ha egy képzési programot akarsz engedélyeztetni (régi nyelven: akkreditálni), akkor is végig kell vinned az egész hacacárét. Vagyoni biztosítékkal, minőségbiztosítással, személyi, tárgyi feltételekkel, mindennel együtt. 

Mi ennek az egész eljárásnak az első lépése? Klikk ide a folytatásért. 


Sok tanfolyamot kívánok Neked, 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő és Tanácsadó


Ui: hogyan válassz felnőttképzési szakértőt program előminősítésre? A csekklistát az felnőttképzési magazin, az Informátor tagjai a dokumentumsablonoknál megtalálják. Mit jelent a program előminősítés? Klikk a fenti linkre a cikk folytatásáért.