2013. január 9., szerda

Tudod, mit csinálsz a felnőttképzésben 2013-ban?


Lement a szünet kaja-hegyekkel, olvasással, filmnézéssel. Mozgalmas év volt a 2012-es, volt mit kipihenni. :-) A szünetben egyébként az utóbbi évek számomra legtöbb kincsét rejtő filmjét láttam, a Felhőatlaszt. 2010 óta ez volt az első film, ami bőven átszakította az ingerküszöbömet. Valódi gondolat-kincseket rejt a film.

A karácsonyi szünetben történt a következő eset, amely egyben lebilincselő üzleti leckét tartogat Neked is.
A szilveszter előtti utolsó munkanapon akartunk be-és kifizetést elintézni a számlavezető bankunknál. Amikor megérkeztünk a bankba, 15-en várakoztak, tapintható volt a feszültség. Egy pénztár működött, abban az egy darab pénztárban egy darab ügyfél csinált valami nagyon rejtélyeset. 
Odaérkezésünkkor, a várakozók legendáriuma szerint, már uszkve 40 perce. 

Biztos mindjárt végez, gondoltam, tehát kivárjuk. Érkezésünk után 30 perccel távozott. Több, mint egy óráig megvárakoztatott több, mint egy tucat embert és sem neki, sem a bankosoknak a szeme se rebbent, elnézést nem kért/kértek senkitől.
A pénztáros, vagy inkább, a főnöke, nem tudott prioritásokat felállítani, hogy ha egy pénztár van, és egy ügyfél 20 percnél tovább tartja fent azt az egy pénztárat és mellette 15 másik ügyfelet, akkor azt az ügyfelet el kell küldeni. Egy ügyfelet mindenképpen veszítettek, minket.

Legendák keringenek az időmenedzselésemről. Ennek része, hogy a telefonszámomat kizárólag ügyfeleimnek adom meg, ők is kizárólag életveszély esetén használhatják. Kedvenc ügyfeleim azok, akik hatékonyan és tisztelettel bánnak az idővel. Több ügyfélnek voltam kénytelen viszont ajtót mutatni, mert nem tisztelték az időt.
Az idő dobogós helyezett a prioritási listámon.

Van prioritási listád? Gondoldd át, mi fontos és mi nem, e szerint cselekedj 2013-ban!
Mi a legfontosabb számodra a cégedben, a felnőttképzésben? Megvan? 
Akkor előre, a sikeres 2013-ért! Én ott leszek, hogy fogjam a kezed és segítsek, ha kell.

A 2013-as év izgalmas lesz a felnőttképzésben, még most, az elején állítsd fel a vonalakat, amelyek mentén mozogsz! 
Előre, vár minket 2013! :-) 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő
A legújabb Informátor megjelenése: 2013. január 16. 
Ízelítő: akkreditált intézmények támogatott (!!!) képzéseinek elektronikus lejelentése