2013. január 14., hétfő

FIGYELEM! Akkreditált és akkreditálandó nyelviskolák: jó hír



Tavaly decemberben a csapból is az folyt, cikkek születtek arról, mi a helyzet az akkreditált intézményeknek kiírt, a több, mint 10 milliárdos, 100 000 ember nyelvi és informatikai képzését célzó TÁMOP 2.1.2 projektről. 
Az egyik tényfeltáró cikkben arról volt szó, hogy a nagy akkreditált cégek megkapják a nagy megrendeléseket, a kicsi akkreditáltak pedig egyelőre várnak.

Vajon a sajtóhírek hatására, vagy csupán adminisztratív okok voltak a késlekedések mögött, lényeg a lényeg: az elmúlt pár hétben 3, már akkreditált ügyfelem jelezte, értesítést kapott a Közigazgatási és Igazságügyi Hivataltól (KIH), részt vehet-e a jelenleg folyó legnagyobb nyelvoktatási projektben. 
Gondolták, elújságolják  nekem a jó hírt. Ezek a cégek, volumenüket tekintve, ha pl. egy Katedrához, vagy Doverhez hasonlítom őket, kis akkreditált cégeknek minősülnek. Remélem, srácok, nem sértődtetek meg. :-) 

Mégis, viszonylag kis akkreditált cégként is szerződhetnek és részt vehetnek a projekten.

Nézzük reálisan a dolgokat. A nagy falatokat valószínűleg mindig a nagyok kapják, de, tudod, mindig van egy de :-), ahol gigantikus lakoma van, ott mindig jut egy-egy csirkecomb, egy szép darab tarja, vagy egy gyönyörű tortaszelet. 

Ezzel a jó hírrel kívánok Neked kellemes hetet, 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő
A legújabb Informátor megjelenése: 2013. január 16. 
Ízelítő: akkreditált intézmények támogatott (!!!) képzéseinek elektronikus lejelentése, mi nem történt az elmúlt egy hónapban (megdöbbennél, mennyi minden)