2013. január 24., csütörtök

Interjú velem felnőttképzésről a Figyelő-ben


Megszámlálhatatlanul sok minden történt a felnőttképzésben 2012-ben és az igazán izgi év még csak most jön. :-) Ahogy az egyik figyelmes intézményvezető mondta nekem: a felnőttképzés az őskáosz előtt áll.
Kedvenc regényemben, az amerikai polgárháború előtt, közben és után játszódó "Elfújta a szél"-ben mondja a hősnőnek a hős: drágám, az igazán nagy vagyonokat civilizációk lerombolásával és felépítésével lehet keresni.  Teletalálat. Nota bene, az építéshez a lerombolásban van a pénz elrejtve.
 
Mi változott 2012-ben? Mi a hatása a szakképzési hozzájárulás tavalyi megváltoztatásának? Mi lesz az OKJ-s képzések jövője a jelentősen megnövelt óraszám miatt? Mi történt a vállalati képzésekkel? 
Erre keresett választ a Figyelő ez évi 3. számában megjelent cikk. 
A cikkben megszólalt többek között a Kürt Akadémia intézményvezetője, Frankó-Csuba Dea, aki a szakképzési hozzájárulás megváltoztatásának hatásairól beszélt. 

Engem is, mint felnőttképzési szakértőt, meginterjúvolt a nagyon talpraesett és naprakész újságíró Willin-Tóth Kornélia. A szakképzési hozzájárulás okozta érvágásról, a nehézségekről, a potenciális kiugrási pontokról volt szó.
A cikket, amelyben elemzem a felnőttképzési helyzetet, elolvashatod a 2013. január 17-23 Figyelő-ben

Kellemes hétvégét kívánok, 

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő
A legújabb Informátor megjelenése: 2013. január 30. 
Benne: részletesen az új felnőttképzési törvény tervezete, mi várható a felnőttképzésben?