2013. január 15., kedd

Jelentési kötelezettség + új felnőttképzési szerződés


FONTOS változások a 2001. évi CI. Felnőttképzési törvényben:

 1.
2013. január 1-től az akkreditált intézményeknek kötelező az ÁLLAMILAG támogatott képzéseiket egy elektronikus rendszerbe bejelenteni: https://finy.munka.hu/.

Nagyon fontos, hogy CSAK az államilag támogatott képzéseket kell ide bejelenteni, a szabadpiaci képzéseket NEHOGY bejelentsd. :-) 

2. 
Megváltozott a felnőttképzési szerződés kötelező tartalma és ez nem csak az akkreditált intézményekre vonatkozik, vonatkozik minden felnőttképzési intézményre.  Szintén fontos változás és ez főleg az akkreditált intézményeket érinti, hogy részletesebben taglalja a módosítás a képzési tájékoztató tartalmát is. 
A változásokat megtalálod a Magyar Közlöny 2012. 180-as számában, 2012. évi CCXV. törvény. 2012. december 27-én jelent meg. 

Ezekről a változásokról bővebben olvashatsz a szerdán, azaz 2013. január 16-án megjelenő Informátorban. Ha dokumentumsablon csomaggal együtt fizettél elő, akkor automatikusan megkapod majd az új képzési tájékoztató és felnőttképzési szerződés sablont, az e-mailben találod majd a linket, ahonnan letöltheted az új sablonokat.


Jó olvasást kívánok, 

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő
A legújabb Informátor megjelenése: 2013. január 16. 
Ízelítő: akkreditált intézmények támogatott (!!!) képzéseinek elektronikus lejelentése, mi nem történt az elmúlt egy hónapban (megdöbbennél, mennyi minden) és mi történt az elmúlt két hétben (megdöbbennél, mennyi minden)