2010. július 26., hétfő

Minek nevezzelek?

A képzési programokra gondoltam ezzel. Miért fontos ez? Azért, mert a képzési program nevében egy hiányzó zárójel miatt is visszadobhatják a program és/vagy az intézményakkreditációdat, mondván, az nem ugyanaz a képzés.

Mit jelent ez? Amikor a regionális munkaügyi központba bejelented a képzéseket, amiket akarsz végezni, akkor ezeket a képzéseket valahogy elnevezed. Na ez az, amit rengetegen elfelejtenek, hogy milyen néven is jelentették be, főleg, mert tavaly ősz óta a munkaügyi központ csak annyit küld, hogy lerótta a cég az igazgatási szolgáltatási díjat és ennyi. Tehát nem kapsz arról visszajelzést, pontosan milyen képzéseket, milyen névvel jelentettél be.

Nem is gond, mert itt le tudod ellenőrizni: https://finy.afsz.hu/finy/Login.aspx?ReturnUrl=%2ffiny%2fDefault.aspx

 Az érdeklődőknek gombot nyomd meg, utána a "Keresés a Képzőintézmények adatai szerint" c. gombot, utána a Ny. Szám mezőbe írd be a nyilvántartási számotokat (ez szokott a legjobban működni), majd a kijött adatnál a Tevékenység gombot nyomd meg és kilistázza a képzéseket.

Miért fontos ez, hogy pontosan tudd, milyen névvel jelentettél be a képzést? Azért, mert onnantól kezdve csak azt a nevet használhatod a képzésre. Semmi mást. Nem rövidítheted. Nem hagyhatsz ki belőle egy gondolatjelet sem. Semmit.

Ez alól egy kivétel van (Magyarországon vagyunk, vagy mi szösz :)): a nyelvi képzések. Ott elég, ha csak annyit jelentesz be, hogy Angol nyelv, és innentől kezdve akárhogy elnevezheted a képzéseket, csak az angol nyelv legyen benne.

A többi képzésnél (általános, szakmai, hatósági, egyéb szakmai) egy az egyben a bejelentésben lévő nevet kell használnod mindenhol, ahol kiírod a képzés nevét. Ezt csak egyszer kell megszokni, utána megy, mint a karikacsapás. :)