2010. március 1., hétfő

FIGYELEM: megváltozott az akkreditációs rendelet

Éppen valamelyik nap gondoltam arra, hogy olyan unalmas lenne az élet, ha a felnőttképzési és akkreditációs rendeleteket nem változtatnák meg minden félévben. :)

És igen, itt van, itt van újra, a jó öreg, már-már kiszuperáltnak hitt, de mindig feltámadó (Madonna is megirigyelhetné) 24/2004. (VI.22.) FMM rendelet!
Megváltozott, nevezetesen a 4/2010. (II.26.) SzMM rendelet módosítja. A Magyar Közlöny 2010. évi 27. számában tudod elolvasni, itt megtalálod:
http://www.magyarkozlony.hu/

Amennyire első olvasás után látom, az egyik legnagyobb változás az, hogy ezentúl mind az intézményi, mind a program akkreditációs eljárásnál azt is bizonyítania kell a cégnek/intézménynek (pl. 30 napnál nem régebbi közokirattal), hogy nem tartozik a köztartozók közé. Magyarul az APEH-tól kell kérni egy 0-ás igazolást.

Szintén gyakorlati változás, hogy elég 1 összefűzött pld-ban, vagy elektronikusan beadni az anyagot. Mondjuk ez felveti bennem a kérdést, hogy ha egy cég/intézmény 1 pld-ban (nyomtatva) adja le a kérelmet, akkor a két szakértőhöz hogyan jut el 1-1 pld? Mindegy, a FAT-nál biztos megoldják.
Hozzáteszem, a szakértő kollégákat ismerve, tuti követelni fogják az intézményen a helyszíni szemlén a kinyomtatott cuccost. :))) Kedves kollégák, ne haragudjatok, de nem bírtam ki enélkül a gusztustalanul szurkálódó megjegyzés nélkül, ezer bocs, mea culpa, mea maxima culpa (szemlesütés, nem, nem sütjük a szemlét, hanem lesütöm a szemem).

Majd még átolvasom többször a rendeletet, első blikkre az jött le, hogy egy csomó apróságot pontosítottak, tehát a helyszíni szemlén (int. akkr.) innentől kezdve még jobban kell koncentrálni, hogy minden adminisztráció rendben legyen.

Jó szórakozást az olvasáshoz :)