2012. október 24., szerda

Mikor ne gondolkodj intézményakkreditációban?



Vannak esetek, amikor intézményakkreditációban kell gondolkodnod. Ezek az esetek pl. pályázatok, képzési támogatás, nyelvvizsgahellyé válás, OKJ-s vizsgaszervezési engedély megszerzése, köztisztviselők képzésének lebonyolítása. 
Ezek azok az esetek, amikor intézményakkreditáció nélkül esélyed sincsen. 

Vannak esetek, amikor TILOS intézményakkreditációban gondolkodnod. Direkt használom a sztálinista Ludmilla Kropotkin stílust. Életmentő üzenet lehet.
Őszintén és brutális egyenességgel: felejtsd el az intézményakkreditációt, ha nincs rá pénzed. 
Ne is gondolkozz intézményakkreditációban, ha a céged az utolsó filléreit éli fel éppen. Meg se forduljon a fejedben, hogy intézményakkreditációt csinálsz, ha azt sem tudod, jövő hónapban miből fizeted ki a rezsit. 

Miért gondold át nagyon alaposan az intézményakkreditációt?
Tudod, már 200 cégnek segítettem az akkreditáció megszerzésében, program-és intézményakkreditációban. Sok céget, sok embert láttam, sok céget és sok embert ismerek. 
Akkor érdemes intézményakkreditációba belefogni, amikor konkrét célod van vele ÉS megvan hozzá a pénzed is. Az intézményakkreditáció megszerzése költséges és időigényes mulatság. Az intézményakkreditáció fenntartása, főleg a beharangozott új jogszabályok fényében, szintén, ha nem is annyira költséges, azonban időigényes mulatság lesz.

Akkor vágj bele a program-és intézményakkreditációba, ha van konkrét célod vele. 
Akkor vágj bele a program-és intézményakkreditációba, ha van rá pénzed. 
Akkor vágj bele a program-és intézményakkreditációba, ha van rá időd, energiád. 

Ezekben az esetben fog Neked segíteni a program-és intézményakkreditáció. Ezekben az esetekben fog Neked segíteni, hogy a céged, intézményed nagyobbra nőjön, nagyobb legyen a presztízse, elismertséget szerezzen.


Kellemes rövid hetet kívánok,

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő