2012. február 6., hétfő

A hátad közepére kívánod?



Problémák a beiratkozással. Problémák a terembeosztással. Problémák a tanárokkal. Problémák a könyvszállítókkal. Problémák az ügyfelekkel. Problémák a csoportbeosztással. Problémák a csoportok időpontjának passzolásával. Problémák a megrendelőkkel. Problémák az alkudozókkal. Problémák a hiányzásokkal. Problémák az alkalmazottakkal. Problémák a vizsgákkal. Problémák az iskolaigazgatókkal.
És így tovább, problémák orrvérzésig.

Soroljam még? Nem szükséges. Ha valaha vezettél, vagy vezetsz felnőttképzési intézményt, tudod, hogy ez mivel jár. Én is vezettem felnőttképzési intézményt, társammal, Zsolttal együtt, 8 évig toltuk. Pontosan tisztában vagyok egy felnőttképző problémáival. 
Általában az volt, hogy egy-két hónap nyugi, aztán a fent említett problémák és még egy rakat másik egyszerre jelentkeztek. Általában ilyenkor jelentkezett be a munkaügyi központ egy jó kis ellenőrzésre, mert mikor máskor. Tehát nem árt, hogyha közben a törvényi változásokat is figyeled. Összetett? Igen. Megoldás? Folyamatos információáramlás, a rendszereid fenntartása, hogy működjön a cég, intézmény.

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési
Szakértő és Tanácsadó
www.felnottkepzesiakkreditacio.hu