2010. február 15., hétfő

Akkreditált intézmények ellenőrzése

Hajdúszoboszló, a város, ahol mintha a 80-as években megállt volna az idő, a város, ahol partneremmel együtt kicsit áztattuk a tagjainkat (jó kis teavíz) és a város, ahol február 3-5-ig szakképzési konferencián voltunk.
Az egyik előadást Torma Gabriella, FAT titkárságvezető asszony tartotta az akkreditált intézmények eddigi ellenőrzésének tapasztalatairól.

Kiket ellenőriz a FAT, kikhez rendelnek ki minket, szakértőket? 

A jelenlegi álláspont szerint azokat, akiknek egy éven belül lejár az intézményi akkreditációja, vagy azokat, akiknél az eredeti kérelem beadásánál, a helyszíni szemle után jelentős mennyiségű hiánypótlásuk volt.
Megtudhattuk a titkárságvezető asszony nagyon informatív és tényekkel alátámasztott előadásából, hogy az ellenőrzött intézmények 30-40 %-tól visszavonják az akkreditációt. Ami számomra még sokkolóbb volt, hogy azok között, akiktől visszavonják az intézményi akkreditációt, csak 20 % fellebbezett! A többiek mint egy teknős, akiket a hátukra fektettek, nem tettek semmit, hogy megvédjék magukat, hagyták, hogy elvegyék tőlük, amiért annyit küzdöttek és annyi pénzükbe került.

Hogy Te ne kerülj ilyen helyzetbe, holnap leírom, melyek azok a tünetek, amelyeknél azonnal visszavonják Tőled/Tőletek az intézményi akkreditációt.