2014. február 13., csütörtök

Az engedély és amit hozott



Mi lesz az elkövetkezendő hónapok nagy kérdése? 
Neeeem, ugyan, menj már, most nem a választásokra gondoltam. Hanem a felnőttképzési jogszabályokra. Igen, tudom, igazad van, aggasztó, hogy fejemet a jogszabályokon töröm. Mentségemre légyen szólva, nem tehetek róla, ez a munkám egyik része. 

Szóval a felnőttképzési jogszabályok. A legnagyobb kérdés az lesz, hogy ki hogyan értelmezi majd őket. A legnagyobb kérdés az, hogy a jogalkalmazók hogyan értelmezik majd őket. 
Az új felnőttképzési engedéllyel kapcsolatban meglehetősen komplikált, hogy azt ne mondjam, fifikás jogszabályok születtek.

Kétségbeesett felnőttképzők százai írnak nekem, hogy nem értik ezt, nem értik azt, nem értik amazt a pontot. És különben is, segítséééééég, az egészet úgy, ahogy van, nem értik. 

Nyugalom és csigavér. A változások mindig káosszal járnak. Sőt, ha így nézzük, a káosz a mindennapjaink része, hiszen az élet megállíthatatlanul változik. Szóval kicsit dőlj hátra.

Miért is?
Klikk ide a cikk folytatásához. 


Mindenesetre, ahogy az angol mondás tartja: "Fortune favors the bold." (Amerikai angolul).Azaz a szerencse a bátrakat segíti. És hozzáteszem, a szerencséhez szükséges az információ is.
Információk + tettek + munka + egy csipet bátorság = nyerő kombináció!


Sok tanfolyamot kívánok Neked, 

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő és Tanácsadó