2013. február 18., hétfő

A puszin kívül amit adhatsz a képzés végén...


"Amennyiben az egyik képzésünket nem akkreditáljuk milyen bizonyítvány vagy tanúsítvány állítható ki?"
Az egyik leggyakrabban feltett kérdés. Egyszer csináltatok és piacra dobok egy plüss Szuper Eszter figurát a rajongóknak. A figura fekete dresszt fog viselni, ciklámen felöltővel és a ruha elején, a fekete anyagon ciklámenszínnel lesz felvarrva egy nagy E. 
Szuper Eszter figura, amikor megnyomod a hátán a gombot, ezeket a kulcsmondatokat nyomatja majd a nagyérdeműnek: 

" A képzés végén tanúsítványt, vagy igazolást adhatsz felnőttképzőként. Hajrá, előre, éljenek a felnőttképzők!"

Felnőttképzőként egy képzés végén tanúsítványt, vagy igazolást adhatsz, attól függ persze, hogy a képzési programban mit írtál le. Nem akkreditált képzés végén is adhatsz tanúsítványt, miért ne? A felnőttképzési törvény nem tiltja.

Fontos, hogy a tanúsítvány, vagy igazolás a képzés elvégzéséről szól. Nem OKJ-s, vagy hatósági, vagy nyelvvizsga letételéről. A tanúsítvány, vagy az igazolás azt írja le, józan parasztival: Gipsz Jakabka X képzőnél részt vett Y képzésen, Z időtartam alatt W eredménnyel. 

Úgy tűnik, a tanúsítvány megmarad az új felnőttképzési törvényben is. Igen, az új felnőttképzési törvény tervezetét már benyújtották, február 8-án. 

A most szerdán megjelenő Felnőttképzési Business Informátor magazinban boncolom részletesen, több cikken keresztül, mi várható a felnőttképzésben.
Mi kerül célkeresztbe, mit várhatsz a 2013-as évben?


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő
A legújabb Informátor megjelenése: 2013. február 20.
Benne: az új felnőttképzési törvény tervezete, változások