2012. július 30., hétfő

Programakkreditáció 12 lépésben



1. Kitalálod, milyen programot akarsz akkreditáltatni.

2. Megírod a képzési programot, már a kezdetnél használhatod a FAT programakkreditációs űrlapokat.

3. Ha még nincs benne a képzés a felnőttképzési nyilvántartásban, akkor bejelented. 

4. Részletesen kidolgozod az akkreditálandó programot, ehhez letöltöd az űrlapokat a FAT honlapjáról és persze kitöltöd őket, csatolod hozzájuk a megfelelő mellékleteket.

5. Amikor készen vagy a kitöltendőkkel, kinyomtatod az összes űrlapot 3 példányban, olyan sorrendben, ahogy a FAT formai űrlap táblázatban látod.

6. Lemásolod/kinyomtatod a céges dokumentumokat (cégkivonat, cégbírósági végzés, társasági szerződés, aláírási címpéldány) szintén 3 pld-ban.

7. Átutalod a FAT-nak az eljárási díjat a bankszámlaszámra.

8. Kérsz a NAV-tól egy együttes nemleges adóigazolást, ha benne van a cég a NAV internetes köztartozásmentes adózók listáján, akkor kinyomtatod a cégre vonatkozó oldalt 3 pld-ban.

9. Összerakod a 3 példány nyomtatott programakkreditációs kérelmet, olyan sorrendben, ahogy a FAT formai űrlap táblázatában látod, összespizálozod a kérelmeket példányonként.

10. Elküldöd postán tértivevénnyel a FAT-nak a 3 nyomtatott, aláírt, bélyegzett (ha bélyegzővel jegyzed a céget) spirálozott példányt + 1 elektronikus pld-t (CD, vagy pl. DVD.)

11. A beadástól számított legkésőbb 2 hónap elteltével megkapod programakkreditációs tanúsítványt, ha minden rendben. Ha hiánypótlás van, akkor kapod a hiánypótlásra felszólító végzést.

12. Amikor megvan a programakkreditáció, hirdetheted is áfamentesen az akkreditált képzést.



Kellemes nyári hetet kívánok, 


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő
Következő Informátor megjelenik: 2012. augusztus 1-én
Ízelítő: előzetes hírek az új felnőttképzési törvényről és az akkreditációl