2012. július 4., szerda

Milyen képzésre kell képzési program?




Minden képzésre kell képzési program, ami benne van a felnőttképzési nyilvántartásodban. 

Igen, jól látod, hiába nem oktatod azt a képzést, "csak "felvetted a nyilvántartásba, sosem lehet tudni alapon, kell mindegyik képzésre képzési program. Kicsit térjünk rá a felnőttképzési nyilvántartásra, mert tapasztalataim szerint erről nem lehet eleget beszélni. 

Tehát a lényeg, röviden: csak azokat a képzéseket hirdetheted és/vagy tarthatod meg, amelyik képzések benne van a felnőttképzési nyilvántartásodban, viszont az, hogy egy képzés benne van a nyilvántartásodban, nem jelenti azt, hogy kötelező oktatnod is. 
A képzések, amelyek benne vannak a nyilvántartásodban, lehetőség, nem kötelező oktatni, az viszont kötelező, hogy amit oktatsz, az benne legyen a nyilvántartásban.

Tehát visszatérve, minden, a felnőttképzési nyilvántartásodban szereplő képzésről kell lennie képzési programodnak. Honnan tudod ellenőrizni, milyen képzések vannak a nyilvántartásodban?
Íme: https://finy.munka.hu/finy/Login.aspx?ReturnUrl=%2ffiny%2fDefault.aspx

Ez a kormányhivatal munkaügyi központjának nyilvántartása, az ebben szereplő adatok a legfrissebbek, itt pontosan utána tudsz nézni, mely képzéseket jelentettétek be.
A nyilvántartásból hogyan tudsz adatokat kicsikarni? 
Erről is lesz szó a ma megjelenő Informátorban, meg részletesen a képzési programokról, meg arról is, hogyan feleljen meg egy képzési program egy ellenőrzésen.

Kellemes és nyárias szerdát kívánok Neked,
Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő
Következő Informátor megjelenik: ma, a még következőbb: 2012. július 18-án.
Rendeld meg most, hogy jólinformált legyél: http://fbi.info.hu/elofizetes.php