2012. január 10., kedd

Fontos tudnivalók az akkreditációról, az éppen aktuális állapotok szerint2011 decemberében a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet (NSZFI) megszűnt, pontosabban 2012. január 1-el beolvadt az új, „Nemzeti Munkaügyi Hivatal” nevű hatóságba, az új megnevezés: Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság: www.nive.hu

Legkésőbb 2012. december 31-ig a Felnőttképzési Akkreditáló Testület (FAT) is megszűnik, a funkcióit előre láthatólag a fent említett Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szakképzési és Felnőttképzési Igazgatóság veszi majd át, látja el a titkársági teendőket és kezeli az akkreditációk kiállítását és ellenőrzését.
Az átmenet alatt elképzelhető egy "ex lex" állapot, ezt érdemes elkerülni, az akkreditáció(ka)t minél hamarabb megszerezni.

2012. január 1-el megszűnt a lehetősége a saját munkavállaló számára oktatott képzések szakképzési alap terhére történő elszámolásának.
A szakképzési alap terhére 2012. január 1-től kizárólag kihelyezett szakképzések számolhatóak el.
2012. január 1-től a megrendelők pályázhatnak képzési pénzekre és a megnyert pénzeket kizárólag akkreditált felnőtt/szakképzési intézményeknél költhetik el.Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési
Szakértő és Tanácsadó
www.felnottkepzesiakkreditacio.hu