2010. május 1., szombat

3 pont, amelyet érdemes észben tartanod a felnőttképzési szerződéshez

Emlékszel, hétfőn megpendítettem a felnőttképzési szerződés témáját? :) Nos, ma kicsit tovább boncolgatjuk a cuccost, remélem, már vártad. ;)
Van egy-két tipikus hiba, ezekre hívom fel ma a figyelmedet, érdemes ebből tanulni, mert akkor a saját intézményed felnőttképzési szerződése rendben lesz. Tehát ma kicsit mélyebbre ásunk a felnőttképzési szerződésben, elő az ásókat!

Három kritikus pont van, amelyet szinte minden intézmény elfelejt, vagy kihagy, vagy csak részlegesen írja a szerződésében. Mi ez a 3?


1. a felnőttképzési szolgáltatások formája

2. az intézmény és a résztvevő szerződésszegésének következményei

3. mi van, ha az intézményt eltiltják a tevékenysége végzésétől 


1. A felnőttképzési szolgáltatásokat érdemes a képzés általános információinál (képzés célja, időtartama, ütemezése stb) felsorolni, azt is érdemes hozzáírni, hogy ezeket a felnőttképzési szolgáltatásokat mennyiért adjátok a résztvevőknek. Ha díjmentesen, akkor azt írjátok oda. Ugye az egyetlen kötelező felnőttképzési szolgáltatás az előzetes tudásfelmérés, a többi opcionális. Akkreditált intézményeknél 2 kötelező, előzetes tudásf. + még 1.

2. A szerződésszegés következményei a következők lehetnek (ezek a legáltalánosabbak): ha a képzés nem indul, vagy nem az előre meghirdetett paraméterekkel, akkor az intézmény vállalja a résztvevő kártalanítását (pl.). Ha a résztvevő viselkedésével az órákon megsérti az etikai normákat, viselkedésével zavarja az órát, az intézmény kizárhatja az oktatásból (pl.).

3. 2009. október 1-től kötelező beleírnod a felnőttképzési szerződésbe, mi történik akkor, ha az intézményt eltiltják a tevékenység végzésétől, hogyan kártalanítjátok a résztvevőket.


Igen, ezek nem túl kellemes dolgok, de a felnőttképzési szerződés pontjai nem opcionálisak, azok kötelező érvényűek, nem lehet belőlük kihagyni semmit. Tartsd ezt észben és minden rendben lesz! :)

Kellemes, napos hétvégét kívánok Neked.