2014. október 9., csütörtök

Honnan szerzed az információkat?




Szeretsz oktatni? Szeretsz tanfolyamokat vezetni? Ha igen, és ezt szervezett formában akarod megtenni, akkor érdemes azt is tudnod, hogy milyen szabályok vonatkoznak Rád.

Tanárként nem volt szükségem arra, hogy tisztában legyek pl. a felnőttképzés jogi szabályozásával. Tanárként "csak" szakmailag kellett naprakésznek maradnom. Tanárként nem volt szükségem arra, hogy friss információim legyenek arról, mik is egy képző intézmény felnőttképzési jogi kötelezettségei, ha el akarja kerülni a büntetéseket. 
Tanárként, vagy éppen alvállalkozóként, ezekre az információkra egyszerűen nincs szükség.

Mi a helyzet, ha Te vagy a tanfolyam szervezője, mint képző intézmény? 

Olykor a legbecsületesebb képző intézmény vezetőket is bajba sodorhatja az, ha nincsenek tisztában a felnőttképzést érintő szabályokkal, mi vonatkozik rájuk és mi nem. 
Képző intézményként fordul a kocka.
Akkor bizony szükséged van információkra. Folyamatosan, hogy pontosan tudd, mikor mi történik.

2013. 09. 01. A dátum, amely radikálisan megváltoztatta a felnőttképzést.

Akár tapasztalt felnőttképző vagy, akár most kezdő, érdemes tisztában lenned a szabályokkal, érdemesnek naprakésznek lenned, mert bármikor jöhetnek új szabályok. Arról már nem is beszélek, hogy ha engedélyezett képzésed van, akkor nem árt, ha rendben vannak a tanfolyamoknál használt dokumentumaid.

JÓ HÍR! 
A naprakész információkat nyújtó Informátorhoz és a dokumentumsablonokhoz, 
hamarosan ismét hozzájuthatsz.
Már csak párat kell aludni. :-)


Sok tanfolyamot kívánok Neked, 


Pásztor Eszter 
Független Felnőttképzési Szakértő


Ui: újból megnyílnak az Informátor kapui: a folyamatosan felnőttképzési hírekkel megjelenő Felnőttképzési Business Informátor, a dokumentumsablonok, na meg persze a szaksegítség. Figyeld a blogot és a hírlevelet, hogy nehogy lemaradj!