2014. március 20., csütörtök

Tegnap "kineveztek" a TELC vezetőjének ... igaz, hogy csak hárman voltunk ... és nyelvbotlás volt :-)



Tegnap járt nálam egy kedves ügyfél engedélyezéssel kapcsolatban. Régóta Informátor olvasó és most elszánta magát arra, hogy mindenképpen akar engedélyt. Mindent elkövettem, hogy lebeszéljem, sikertelenül. Sokat csevegtünk és előkerült a nyelvvizsga kérdése is. Elmeséltem a nyelvvizsgáztatási élményeimet, amikor a nyelviskolánkkal mi is nyelvvizsgáztattunk.

És ha már itt tartottunk, megkérdeztem az ügyfelet: "Tényleg, ki most a TELC nyelvvizsgaközpont vezetője?" Mire ügyfelem habozás nélkül rávágta: "Pásztor Eszter". Megdöbbenéssel elegy csodálkozással néztem. Olyan ismerős volt a név. Aztán az ügyfél rám nézett majd azt mondja: "jaj, Piróth Eszter!" Szuper, akkor nem neveztek ki a tudtom nélkül :-)

A konzultáción az is szóba került, hogy olykor én próbálom "elriasztani" a jónépet az engedélyeztetéstől. Az ügyfelem mondta, hogy ezt nem érti.

Miért próbállak eltántorítani az engedélytől?


Ha még bizonytalan vagy az engedéllyel kapcsolatban, akkor inkább olvass, nézz utána, mi merre hány méter.

Akkor vágj bele a felnőttképzési engedélybe, amikor tudod, a fenti költségeid meg fognak térülni és az engedély fialni fog Neked. 
Akkor vágj bele a felnőttképzési engedélybe, amikor elfogadtad, hogy vannak benne rizikók. 
Akkor vágj bele a felnőttképzési engedélybe, amikor tisztában vagy azzal, ez nem garancia, hanem egy lehetőség. 
Akkor vágj bele a felnőttképzési engedélybe, amikor tudod, hogy az engedéllyel lesz meg a lehetősége annak, hogy nagyobb bevételre tudsz majd szert tenni.


Sok tanfolyamot kívánok Neked, 



Pásztor Eszter
Független Felnőttképzési Szakértő és Tanácsadó