2014. március 13., csütörtök

Szükséged van engedélyre?



Mostanra már rengeteg mindent hallottál az új akkreditációról, a felnőttképzési engedélyről. Hadd kérdezzem meg: tudod, hogy mely esetekben van rá szükséged? Infót keresel és beleütközöl a felnőttképzési törvénybe. A 2013. évi LXXVII. felnőttképzési törvénybe.


Te viszont utálod a jogszabályokat. Nyugodj meg. Ez érthető, teljesen természetes, normális emberi reakció. A mindent elárasztó unalom, ahogy jogszabályokról van szó. Ez a tünetegyüttes a paragrafus undoritisz.
A paragrafus undoritisz bárkit megtámadhat. Tünetei: 
az értelmezhetetlen részek mellé kérdőjel-erdő pakolása, 
hajszálak egyenként való kitépkedése, 
jóízű alvások a kinyomtatott törvényre borulva.

A paragrafus undoritisz ellenszere: érthető mondatok. Lefordítom a jogszabályokat értelmes emberi nyelvre. Például kezdjük azzal, hogy ha most fogsz bele tanfolyamba, vagy csinálsz tanfolyamokat, akkor érdemes azt tudnod, hogy mikor kötelező a felnőttképzési engedély. Nem akarsz belesétálni  egy akár többmilliós büntibe? Érdemes tisztában lenned azzal, mikor van szükséged a felnőttképzési engedélyre.
Melyek azok a tanfolyamtípusok, ahol szükséged van engedélyre?
Klikk ide a cikk folytatásáért. 

A felnőttképzési engedélyt befektetésként kezeld. Bizonyos esetekben már a felkészülés is elérheti a több milliós költséget. Ez a befektetés fog Neked pénzt fialni, ha ügyesen kezeled. Azt érdemes eldöntened, hogy melyik ligában akarsz játszani a felnőttképzésben. 
Sok tanfolyamot kívánok Neked, 
 

Pásztor Eszter
Független Felnőttképzési Szakértő és Tanácsadó