2011. november 2., szerda

MOST kezdj bele az intézményakkreditációbaVáltoznak az idők, változnak ... a jogszabályok. Már itt a blogon is leírtam jó párszor, hogy az akkreditációt érintő jogszabályváltozások várhatóak az elkövetkezendő hónapokban. Levegőben van, hogy szigorítják az akkreditáció megszerzését és működtetését. Többek között az is benne van a pakliban, hogy visszahozzák azt a régi szabályt, hogy csak 1 év működés után lehet intézményakkreditációs kérelmet beadni. 

Ha tervezed az intézményakkreditációt, akkor legalább annyit tégy meg minél előbb, hogy csinálsz egy céget (ha még nincs), írsz legalább egy képzési programot és ezzel felveteted a céget felnőttképzési nyilvántartásba. Erről a folyamatról bővebben itt találhatsz infót: 
Ha mégsem jön az a szabály, hogy 1 év kell az intézményakkreditációhoz, akkor sem veszítettél ezzel semmit, mert ezeket a lépéseket úgyis meg kell majd tenned. Ha pedig bejön, és nem tudsz egy éves működést produkálni, akkor legkorábban 2013-ban lehet majd intézményakkreditációd, lemaradsz így a 2012-es pályázatokról.


Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési
Szakértő és Tanácsadó
www.felnottkepzesiakkreditacio.hu