2014. december 11., csütörtök

Hogyan kezdj bele a felnőttképzésbe?Mi is a felnőttképzés? Amikor nem halat adsz felnőtteknek, hanem halászni tanítod meg őket.

Az első felnőttképzési csoportom, amit teljesen én vittem, 20 évvel ezelőtt volt. 22 éves egyetemista voltam. Ezzel most el is árultam, mennyi vagyok most. :-)
A fenekemen ott volt a tojáshéj, én meg gond nélkül besétáltam 16, többségében nálam idősebb, vagy jóval idősebb felnőttek közé. Az első pillanattól kezdve megfogtam őket.

Akkor, ott, azon az első órán megszerettem a felnőttek képzését. Ez az egyik legértékesebb mód, ahogy felnőtteknek tudsz segíteni, hogy emeljék az életminőségüket.
Nem halat adsz nekik, hanem halászni tanítod meg őket. Hatalmas különbség.

Ha halászni tanítod meg az embereket, akkor hosszú távon mindannyiunk életminősége nő. Ahol sokat adnak a felnőttek képzésére, ahol az élethosszig tartó tanulás természetes, magától értetődő, azok pl. a Skandináv országok. Fejlettségük, és nem csak az olajvagyonban gazdag Norvégiáé, vagy a világ egyik legnagyobb fegyverexportőr Svédországé, hanem az évszázadokig idegen (svéd, orosz) uralom alatt sínylődő Finnországé is, szembeötlő.
Biztos vagyok benne, hogy ebben szerepet játszik a lifelong learning is.

Most kezded a felnőttképzést? Katt ide.
Ha már öreg, vagy középhaladó harcos vagy a felnőttképzés területén, akkor is érdemes klikkelned. Izgi dolgokat írtam. :-)

Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter