2014. június 24., kedd

Mi egy felnőttképzési tanácsadó feladata?



Felkészülsz az engedélyre. Ami egy jogi, egészen pontosan, közigazgatási hatósági eljárás. Nem vizsga, nem nyelvvizsga, nem szakmai vizsga, hanem egy jogszabályokon nyugvó eljárás.
A jogszabályokat emberek fogalmazzák meg, emberek döntenek róla. Őfelségem, I-ső Fülig Jimmy, Rejtő figura szerint: "bepikkelyezik a törvényt". És utána emberek gyakorolják és alkalmazzák a "bepikkelyezett" szabályokat. Az emberek nem robotok. Az emberek szubjektív lények.

A felnőttképzési engedély bizonyos tekintetben kicsit egy perre hasonlít. Olyan szempontból hasonlít rá, hogy, többek között, egy pernél sem kötelező ügyvéddel képviseltetned magad. Képviselheted Te is saját magad, ha tisztában vagy a jogszabályokkal. 

Vagy felkérhetsz erre egy szakembert, hogy képviseljen Téged. Ahogy a NAV (leánykori nevén: APEH) előtt a könyvelőd, adótanácsadód, jogászod, a bíróságon az ügyvéded képvisel, a felnőttképzési engedélynél felnőttképzési tanácsadód. Aki kicsit olyan, mintha egy pernél az ügyvéded lenne. Az ügyvédi szerep homlokegyenest más tulajdonságokat kíván, mint az ügyészi szerep. Két térfél, két különböző embertípus, két különböző viselkedésminta. Legalábbis ez az ideális eset.


Mi egy felnőttképzési tanácsadó feladata? 


Sok tanfolyamot kívánok Neked,

Pásztor Eszter 
Független Felnőttképzési Szakértő


*Megannyian dörömböltök, régi és új Informátor előfizetők, kéritek az Informátor tagságot.
Az Informátor előfizetési rendszere fullosan megújul. Ebben a percben is vadul programozzák.
Jó hír: figyeld a blogbejegyzéseket, hírleveleket, érdemes lesz!