2014. április 24., csütörtök

Amiért Neked fontos, hogy jól felkészülj a felnőttképzési engedélyre



Belevágok a lecsóba. Vagy a húsvéti tojásokba. Placcccs. :-) 
Amiért Neked fontos, hogy jól felkészülj a felnőttképzési engedélyre, a nyilvánvaló okok mellett, az nem más, mint hogy a felnőttképzési engedély eljárásánál nincs tartalmi hiánypótlás.

Mielőtt tompa sikollyal elmenekülnél az áprilisi napsütésbe, hogy miért beszélek én Veled kínaiul, várj, lefordítom a szöveget hatóságiról magyarra. A tartalmi hiánypótlás egy hatósági eljárásnál az, amikor a hatóság felszólit, hogy pótolj, mert valami nem jó abban, amit csinálsz. Ha határidőre és paragrafusoknak megfelelő hiánypótlást küldesz be, akkor rányomja a pecsétet arra, amit kérelmeztél.

Ez volt az intézményakkreditációnál is. Volt lehetőség tartalmi hiánypótlásra. A felnőttképzési engedélynél nincs így. Réz András filmesztéta, akinek nagy előszeretettel jártam előadásaira az egyetemen, szokta volt mondani: a lábjegyzet lábjegyzete következik. A lábjegyzet lábjegyzete: a tartalmi hiánypótlás a szakmai és a nyelvi programkövetelmények benyújtásánál továbbra is ott van, mint lehetőség. Lábjegyzet lábjegyzete bezárva.


Mit jelent, hogy a felnőttképzési engedélynél nincs tartalmi hiánypótlás, mire készülj? 

Klikk ide a cikk folytatásáért. 


Mivel a felnőttképzési engedély kérelemnél nincs tartalmi hiánypótlás, ezért fokozottan fontos, hogy tudd, mit csinálsz és így vágj bele a felnőttképzési engedélybe. Hogy csak kellemes meglepetések érjenek. :-)


Sok tanfolyamot kívánok Neked,


Pásztor Eszter 
Független Felnőttképzési Szakértő