2013. augusztus 26., hétfő

JÖN jövő héten az új akkreditáció, az engedély?Az első, saját céges intézményakkreditációt majdnem egy évtizede csináltam. Akkor még "csak" programakkreditációs szakértő voltam. Az intézményakkreditációs szakterületet fél évre a saját cégem akkreditálása után vettem fel.
Vajh vért izzadtam az első intézményakkerditációra való felkészüléssel? Naná. A múlt homályából is feldereng, hogy hányszor tettem fel a kérdést magamnak: miért? Valamint, hogy "itt most mit akarnak tőlem, mit írjak bele?" Mindenesetre meglett az intézményakkreditáció. :-)
A megszerzett intézményakkreditációt a négy év helyett több, mint két évig tudta a cégem használni. Miért? Mert egyszer csak a döntéshozók gondoltak egyet és egy tollvonással megszüntették a felnőttképzés lakossági adókedvezményét. Helyette a szakképzési hozzájárulásos képzéseknél kötelezővé tették az intézményakkreditációt. Mi, akik lakossági tanfolyamokkal foglalkoztunk, dobhattuk a kukába az intézményakkreditációnkat.
Azonban, ahogy a mondás is tartja, amint Isten, vagy a sors, becsuk egy ajtót, kinyit egy ablakot. 


A felnőttképzés hatalmas változások előtt áll. Légy résen, szerezz információkat és kerülj ki győztesként a változásokból!
Kellemes hetet kívánok Neked, 
Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési Szakértő

Ui: jönnek a változások és naprakész akarsz lenni, hiányoznak információk? Ha Te is szeretnél naprakészen értesülni a hírekről, rendeldd meg ma az Informátort.