2012. augusztus 6., hétfő

FIGYELEM! FAT ÁLLÁSFOGLALÁS! FONTOS VÁLTOZÁS!



Úgy látszik, nem csak én, a FAT sem nyaral. :-)
2012. augusztus 1-i ülésén a FAT törölte az eddig a FAT honlapján található állásfoglalást és új állásfoglalást adott ki, idézem:

"A Felnőttképzési Akkreditáló Testület által kiadott képzési program akkreditáció a modulokból álló (modul szerkezetű) képzési programra vonatkozik, ezért az egyes modulok önállóan nem minősülnek akkreditáltnak, ennél fogva az egyes modulok elvégzése után a teljes képzési program sikeres elvégzését igazoló tanúsítvány (vagy más dokumentum) nem adható ki. Az egyes modulok elvégzéséről a felnőttképzést folytató intézménynek igazolás tartalmú okirat kiadására van lehetősége (például: "Tanúsítvány" - a ... akkreditációs lajstromszámú ... elnevezésű képzési program ... moduljának elvégzéséről).

A 24/2004. (VI. 22) FMM rendelet 8. sz. mellékletének megfelelő I. adatlap 17. pontjában megjelölt, a program elvégzését igazoló irat csak a teljes képzési program elvégzését követően adható ki."

Lefordítva: eddig, ha intézményakkreditációt akartál megszerezni, vagy pályáztál egy akkreditált programmal, akkor, ha csak egy modult valósítottál meg a programból (több modulos program esetén), akkor is akkreditált programnak minősült a képzés.
Mostantól nem így lesz.

2012. 08. 01-től ha intézményakkreditációt akarsz benyújtani, vagy pályázatra képzed az akkreditált programot, akkor a teljes képzésnek meg kell valósulnia, hogy a program akkreditáltnak minősüljön és a végén kiadhass egy tanúsítványt akkreditált program elvégzéséről.

Zárójelben: aki eddig is rám hallgatott, annak ez nem jelent problémát. Aki nem és hosszú programot akkreditáltatott...

Kellemes hétfőt kívánok Neked,

Pásztor Eszter
Országos Felnőttképzési és
Akkreditációs Szakértő
Informátor, a felnőttképzési magazin, ha gondjaid vannak a felnőttképzéssel
Következő Informátor megjelenik: 2012. augusztus 22-én