2014. augusztus 14., csütörtök

A képzési program és az őrületek


"Neeeee! Ezt komolyan mondod? Meg van kötve a kezem???"
"Lássuk, akkor dobhatom ki azt, amit eddig csináltunk? "


Felkiáltások ügyfelektől, amikor rájönnek, hogy amit leírtak a képzési programban, azt úgy is kell csinálniuk. A képzési programokkal kapcsolatban rengeteg tévhit, félremagyarázás, rossz gyakorlat van. Miért? Hát először is, lássuk csak, a programnak, ha már itt tartunk, szakmailag mindenképpen érdemes jónak lenni. DE. Tudod, mindig van egy de. Nem elég jónak lenni, annak is kell látszani. Szóval a programot olyan szempontból is érdemes megírnod, hogy azt a programot majd később használnod is kell ÉS ellenőrzéskor mindig a programot hasonlítják össze a szakértők a tanfolyami papírmunkával.

A problémák a képzési programoknál nem akkor jönnek ki, amikor megírod a programot. Neeeem, kérlek, akkor szépen, csendben elbújnak.

Mikor jönnek ki? 

Akkor, amikor használni kezded, és/vagy ellenőrzésed lesz.
Persze, engedélyezett/akkreditált (még egy ideig, a jogszabályoknak megfelelően) programokról beszélek. Szóval ellenőrzéskor bizony meglehetősen fájó módon elő tudnak jönni az addig rejtett csapdák és hogy képzavarral éljek, szépen Rád vetik magukat.

Ha a programban túlcizelláltál mindent és nem dokumentáltad ezt a túlcizelláltságot, könnyen bajba kerülhetsz. Félreérthető, vagy két helyen két különböző módon szereplő információk is a büntetések és izzadtságos ellenőrzések tárházát rejtegetik.

Mi egy képzési programnál a túlcizellálás? 



Sok tanfolyamot kívánok Neked,



 Pásztor Eszter
 Független Felnőttképzési Szakértő